2 Haziran 2016 Perşembe

Yaş Maya Maskesi Cilt için Enerji Kaynağı!

Maya içerisinde bulunan zengin vitamin ve mineraller sayesinde cilt bakımında önemli bir yere sahiptir. Kozmetiklerde satılan bir çok maskenin içerisinde maya bulunur. Fakat kozmetiklerden satın aldığımız maskelerin ve cilt temizleme ürünlerinin içerisinde aynı zamanda bir çok kimyasal madde de yer almaktadır. Cildimizin kısa vadede güzel görünmesini sağlarken uzun vadede ciddi zararlar verir. Tüm bunları önlemek için aslında yapmamız gereken şey çok basit. Yalnızca 3 malzeme ile evde hazırlayacağınız bu karışım hem sağlıklı hemde güvenilir bir şekilde cilt problemlerinizden kurtulmanızı sağlar. Öncelikle özellikle yaş mayanın cilt için faydalarından bahsedelim.

Yaş Mayanın Cilt İçin FaydalarıCilt için çok gerekli olan B vitamini bakımından oldukça zengindir.Ciltte oluşabilecek alerjilere karşı koruyucu kalkan görevindedir.Sivilce tedavisinde kullanılır ve sivilce oluşumunu önler.Cilt için ihtiyaç duyulan enerji maya sayesinde sağlanır.Sinir sistemini güçlendirerek saçların ve cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.Mayanın içerisinde bulunan tiyamin dolaşımın sağlıklı olmasını sağlar. Bu da cilt için önemlidir.Cildi sıkılaştırır ve nemlilik kazandırır.Yalnızca yaş maya değil kuru mayanın da cilt için faydaları mevcuttur.
................

Yağlı ve Sivilceli Ciltler İçin Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

1 çay kaşığı maya
1 aspirin
1 buçuk çay kaşığı oksijenli su

Maskenin Yapılışı: Karışımı uygulamadan önce cildinizi varsa kayısı veya bal sabunuyla yıkayın. Yok ise normal sabun ile de temizleyebilirsiniz. Ardından 1 adet aspirini güzelce ezin. Bir tabağın içerisine koyun. İçerisine maya ve oksijenli suyu da ilave edin. Problemli bölgelerinize sürün. Sürdükten 20 dakika sonra yavaşça ovalayarak maskeyi çıkarın. Maskeyi çıkardıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder